Christian Fiebig

Computer Augmented Craft
2011 – ongoing

Christian Fiebig is een Duitse ontwerper die de mogelijkheden onderzoekt van de nieuwste technologieën op het gebied van computerprototyping en -vervaardiging. Hiervoor maakt hij gebruik van digitale systemen om het ontwerp en de productie van objecten te realiseren. Fiebig werkt vaak samen met wetenschappers en computerprogrammeurs om experimentele projecten te ontwikkelen die een kruising vormen tussen vakmanschap en industriële productie.

In Computer Augmented Craft heeft Fiebig een digitale interface gecreëerd die de ontwerper advies geeft tijdens het werk. De computer brengt het vervaardigingsproces in kaart via een webcam en genereert onmiddellijk andere formele mogelijkheden gebaseerd op de parameters die de ontwerper heeft gekozen. Het project Computer Augmented Craft is een poging om geavanceerde technologieën te gebruiken zonder afbreuk te doen aan de unieke kwaliteiten van vakmanschap.

Dit project kwam tot stand dankzij de medewerking van ontwerpers David Menting en Martin Schneider.

———-

Flat Form
2011 – ongoing

Flat Form, Christian Fiebigs tweede project voor de tentoonstelling The Machine, zet virtuele vormen om in tastbare objecten. Deze platte vormen worden vervolgens verplaatst naar een blad papier. Fiebig gebruikt deze gegenereerde richtlijnen om de oorspronkelijke virtuele vormen te (re)construeren op papier. Door toevoeging van epoxyhars worden de papieren houders duurzaam en waterbestendig.

www.christianfiebig.de