The Creative Factory

Thomas Vailly/Itay Ohaly
2011 – ongoing

The Creative Factory is een collectief van ontwerpers die de controle over hun creaties willen terugwinnen. In een lege fabriek in Eindhoven creëren ze hun individuele productielijn, hun machines, gereedschappen en producten, terwijl ze banden smeden met de gemeenschap om hen heen. The Creative Factory is een alternatief voor industrialisatie, productie en consumptie.

Line 01 door Itay Ohaly is een set van lichte, low tech machines. Diverse objecten worden geproduceerd door vrij kerven, roto-molding en snijden. De verpakking van een object wordt als mal gebruikt, welke de vorm en textuur van de objecten bepaald en beïnvloed. De handeling van het openen van de mal wordt overgedragen van de fabrikant naar de klant. Op deze wijze ervaart de klant de eerste openbaring van het object.

Line 02 door Thomas Vailly is een veelzijdige en low-tech manier om vloeiende en organische plastische vormen te produceren. Latex platen zijn zoals numerieke oppervlakken. Ze kunnen worden uitgerekt, geschaald, en opgeblazen om een oneindig aantal vloeiende volumes te creëren. Line 02 is een dialoog tussen de 3D-modellen, rapid prototyping, vakmanschap en ontwerp.