Designers in Residence

5 geselecteerde ontwerpers(duo’s) uit de regio worden gedurende 14 uur opgesloten in de tentoonstelling en gaan aan de slag met machines. Zij experimenteren met nieuwe gebruiksmogelijkheden van de machines, materialen en technologieën.
De resultaten van deze residentie worden in de tentoonstelling gepresenteerd.

Datum: 14-15 juli, 21-22 juli, 28-29 juli, 4-5 aug, 11-12 aug
van zaterdag 11u tot zondag 18u

Karen Wuytens en Jan Kuppers (B)
14-15 juli
Als ontwerpster van juwelen en objecten experimenteert Karen graag met nieuwe materialen en technieken. Voor haar artistiek werk in haar doctoraat over ontwerpprocessen werkt ze met de techniek van het 3D-printen. Karen nodigt Jan Kuppers, productdesigner, uit.
www.karenwuytens.com www.kuppers.be

Johan Bruninx (B) – 21-22 juli
Johan staat als ontwerper bekend om zijn ‘mashups’, hij samplet zowel oud met nieuw, materiaal met techniek als design met kunst.
www.bruninx.com

Dik Scheepers en Luc Daamen (NL)
28-29 juli
Dik is een nieuwsgierige ontwerper: het onderzoek dat vooraf gaat aan een nieuwe techniek of een onbekend materiaal, maakt het voor hem interessant. Dik nodigt juweelontwerper Luc Daamen uit.
www.dikscheepers.nl www.lucdaamen.nl

Lore Langendries (B) – 4-5 augustus
Lore ontwerpt sieraden en objecten waarin ze de grens tussen reproduceerbaarheid en niet-reproduceerbaarheid onderzoekt, toegepast in een industriële context.
www.lorelangendries.com

Linde Hermans en Noortje De la Haye (B) – 11-12 augustus
Geen uitdaging teveel voor productdesigner Linde, zeker niet wanneer ze er een nieuw materiaal of techniek beter mee kan leren kennen. Ze nodigt grafisch ontwerpster Noortje uit.
www.lindehermans.be www.noortjedelahaye.be

Met de steun van Design Platform Limburg
www.designplatform.be