Hack a thing

De workshop Hack-a-thing tracht alledaagse apparaten een nieuwe bestemming te geven. Vertrekkende van de principes van open source en sociaal design gaan teams van designers, kunstenaars, codedoctors en hackers samen met jongeren uit de buurt van C-mine aan de slag.

Hack-a-thing bestaat uit twee weekends. Het eerste weekend richt zich expliciet op de jongeren uit de buurt en start met een introductie in electronica en technologieën als Arduino en lasercutting. Deze tweedaagse eindigt met het bedenken en maken van een aantal prototypes, vertrekkende van de objecten (een haardroger, wasmachine, gameconsole, …) die de deelnemers zelf meebrengen. De tweede fase werkt met een ‘open call for participation’. Hacking-experts werken samen met de jongeren uit de buurt verder op de gehackte objecten uit de eerste fase.

Een selectie van objecten krijgt een plaats in de tentoonstellingsruimte van ‘The Machine’ in het C-mine Designcentrum.

Hack a Thing – Workshop from The Machine on Vimeo.

Wanneer?
Zaterdag 7 en zondag 8 juli, van 10.00u tot 17.00u
Zaterdag 15 en zondag 16 september, van 10.00u tot 17.00u

Waar?
FabLab Genk
Media, Arts & Design faculty (campus C-mine)
C-mine 5, 3600 Genk

Gratis inschrijven kan via http://twikilist.com/Hack-a-thing. Wacht niet te lang, want vol = vol! Meer info via www.fablabgenk.be of op www.facebook.com/FablabGenk

Deze workshop wordt georganiseerd door FabLab Genk. Een FabLab is een open onderzoeks-, experimenteer- en ‘maak’ruimte waar iedereen de aanwezige apparatuur kan gebruiken om haar/zijn ideeën om te zetten in iets tastbaars.