Lezingenreeks

The Machine meets The Future in the Making
19 september 14u30, MAD-faculty Genk

Op woensdag 19 september 2012 ontmoet The Machine hoofdredacteur van Domus Magazine Joseph Grima. Tijdens de Milaan Design Week 2012 presenteerde hij de tentoonstelling ‘The Future in the Making’ welke de revolutie onderzoekt die radicaal het gezicht van design verandert, nieuwe perspectieven met frisse ideeën en de nieuwe generatie van designers toont.

Jan Boelen, de curator van The Machine en Joseph Grima presenteren een lezingenreeks met internationale sprekers in de MAD-faculty Genk. Jesse Howard licht zijn samenwerking met de Belgische ontwerper Thomas Lommee toe, Dik Scheepers en Luc Daamen presenteren hun puntlasapparaat gemaakt van een magnetron, designer Agata Niemkiewicz refereert over haar ervaringen rond crowdsourcing. De Israelische designer Itay Ohaly bespreekt het idee van een zelfgemaakte loopband, als laatste vertellen Danny Leen en Katrien Dreessen (FabLab Genk) over de Hack a thing workshops geïnitieerd in de context van the Machine.

Als kick-off geeft Jan Boelen om 13u een rondleiding in The Machine in het C-mine Designcentrum.
De lezingenreeks start om 14u30 in MAD-faculty Genk (tegenover C-mine). Schrijf je in via info@the-machine.be. Plaatsen zijn beperkt. Zorg dat je op tijd bent. Voertaal Engels.